КРУПАЊ КРОЗ ВЕКОВЕ СКРИВЕНА ЛЕПОТА КУЛТУРНА БАШТИНА ВЕРСКИ ТУРИЗАМ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ КОВАЧЕВИЋА ПЕЋИНА ИНФО ЦЕНТАР ТСООК
КУЛТУРНА БАШТИНА
Добри поток

Црква Св. Успенија Пресвете Богородице налази се 1 км северно од Крупња и једна је од најстаријих цркава у Подрињу. Постанак цркве се везује за XII век и ктиторе браћу Југовиће, али први писани помен цркве је у XVI веку, 1528 год. у турским тефтерима.

Црква је смештена у живописном кутку природе испод столетних стабала липе које су заштићене законом. Лепоту цркве истиче дрвени кров од суве храстовине и старе иконе рад руских и прекодунавских мајстора. Изнад цркве је звонара, а испред црквени дом. У приземљу црквеног дома је трпезаријска сала, а на спрату музеј сеоског и градског ентеријера из XIX века. Порта цркве са околином представља уређен етно-комплекс са разноврсним садржајима: откривене и покривене софрашице за одмор, музеј лова са животињским врстама из Рађевине, етно музеј, спомен чесма »Браће Југовића« и спомен плоче знаменитих људи овог краја. У непосредној близини комплекса се налази и најстарије крупањско гробље(око 500 година) са необичним надгробним споменицима израђеним од сиге и кречњака.

Црква је решењем Министарства културе проглашена за непокретно културно добро. Код добропоточке цркве одржава се традиционални вашар за Петровдан(12. јула) на којем се одржава традиционална манифестација – Надигравање за дукат. Контакт телефон Цркве у Добром потоку – свештеник Александар Ђурђев : 015 582 392; 015 581 940