НАСЛОВНА СПОРТ И РЕКРЕАЦИЈА ЛОВ МАНИФЕСТАЦИЈЕ
МАНИФЕСТАЦИЈЕ
КАЛЕНДАР МАНИФЕСТАЦИЈА У ОПШТИНИ КРУПАЊ У 2014. ГОДИНИ

12.04.2014 год.

ЛАЗАРЕВА СУБОТА

На простору меморијалног комплекса Столице, у Брштици ове године биће организована 15 по реду манифестација Лазарева субота. Реч је о такмичењу фолклорних група, такмичењу рецитатора, прављењу венчића од врбовине и дефилеу свих учесника градским улицама. Организатор манифестације су МЗ Брштица и Туристичка организација Општине Крупањ.

15. 06. 2014 године

КРКУШИЈАДА

Излетиште Змајевац је место где се одржава спортско такмичење у пецању кркуше и речне пастрмке. А за кулинаре ту је и такмичење у кувању пасуља и рибље чорбе. Организатор манифестације Удружење спортских риболоваца Змајевац.

29. о6. 2014. год

ДАНИ МЕЂАША

На планини Јагодњи, на тромеђи општина Крупањ, Љубовија и Мали Зворник, по пети пут биће организовано такмичење у народном вишебоју, у косидби ручном косом, припремању посног пасуља. Организатор манифестације је Туристичка организација општине Крупањ.

12. 07. 2014. године

ПЕТРОВДАНСКИ САБОР

У црквеном парку „Добри Поток“ на Петровдан традиционало се одржава манифестација надигравање за дукат. У оквиру манифестације биће изложба домаће радиности, старих заната , меда и сл.
Организатор манифестације је црквена општина Добри Поток.

18-19. 10. 2014. године

ПЛОДОВИ РАЂЕВИНЕ

На платоу испред Библиотеке „Политика“ биће организована други пут манифестација „Плодови Рађевине“. То је привредно промотивна манифестација која има за циљ промовисање свих производа нашег краја. У току првог дана манифестације окупљају се и гљивари и одлазе у скупљање гљива по прелепим пределима Рађевине. Други дан се сатоји од прављења изложбе гљива и едукације за нове гљиваре.