НАСЛОВНА НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СВЕ ВЕСТИ
Одржан Петровдански сабор у Добром Потоку

 

У црквеном парку у Добром Потоку, у суботу, 12.јула одржан је 17. по  реду Петровдански сабор. Организатори сабора су Црквена општина Добри Поток, библиотека „Политика“ и Туристичка организација Општине Крупањ.

Програм Сабора почео је Литургијом у цркви Успења пресвете Богородице, а настављен је наступима културно уметничких друштава „Железничар“ из Лајковца, „Мића Тадић“ из Крупња, тубачког оркестра Бојана Кривокуће из Ариља. Највеће изненађење за посетиоце Сабора био је наступ српског културно уметничког друштва „Морава“ из америчке државе Охајо, из града Кливленда. Посетиоци Сабора могли су да погледају и изложбу производа од меда и посете музеје који су саставни део црквеног парка у Добром Потоку.

Најзанимљивији део Сабора почео је у 18.00 часова и то надигравањем у народним колима.  Награда је дукат и овогодишњи добитници су Ивана Вилотић из Крупња и Вељко Николић из Охаја.

Гости из Кливленда осим утисака из Рађевине ове године са собом носе и дукат.Они су уједно и добар пример да границе не постоје када  је реч о традицији народних игара и обичаја.

Организатори се надају да ће наредне године бити још већи број  посетилаца као и културно уметничких друштава не само из Србије већ и  дијаспоре.